Behang van de samenleving

Behang van de samenleving

De actuele asielproblematiek maakt vele meningen los. Zowel op Facebook als in andere media worden er veel reacties gegeven op de huidige situatie. Maar als er zo veel meningen zijn, gaat jou boodschap dan niet verloren in het grote geheel? Wordt Facebook hierdoor niet een behang waar we wel naar kijken maar niet echt lezen wat er staat?


Dit heb ik proberen te verbeelden door letterlijk het 'behang van de samenleving' te maken. Als je van een afstand naar het behang kijkt is het vooral een grote waas. Dit is te vergelijken met de huidige asielproblematiek. Je weet dat er veel over gezegd wordt en dat er veel meningen zijn, maar het is makkelijk om het te negeren en langs je heen te laten gaan. Als je dichter bij het behang gaat staan en de moeite en tijd neemt, is het mogelijk alle berichten individueel te lezen en er een mening over te vormen. Dit geldt ook voor de asielzoekersproblematiek, als je de moeite steekt in de thematiek is het mogelijk dat je begrijpt wat er speelt en kun je er een mening over vormen. Op deze manier wil ik mensen laten inzien hoe we op dit moment reageren op de asielzoekersproblematiek en ze laten nadenken of dit de juiste manier is om er mee bezig te zijn.


Dit project heb ik samen met Emy van Rijt en Eline van Wengerden uitgewerkt. We hebben dit behang opgehangen in de stad van Den Bosch, de IND kantine in Den Bosch en AKV St. Joost in Den Bosch. Daarnaast hebben we een website aangemaakt www.behangvdsamenleving.wix.com/home om uitleg te geven over ons project.

Behang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenlevingBehang van de samenleving